Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ανακοινώνει πως η 24η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής θα πραγματοποιηθεί φέτος στη χώρα μας.

Οι Ολυμπιάδες Πληροφορικής είναι διαγωνισμοί προγραμματισμού για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ως στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών στην πληροφορική. Διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα των Βαλκανίων.

Για το 2016 ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανέλαβε να διοργανώσει τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής στην Κύπρο, όπως πραγματοποίησε επιτυχώς το 1996 και το 2006. Η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2016 θα διοργανωθεί στις 27 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία και αναμένεται να συμμετάσχουν 11 χώρες.

Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση θα προσκληθούν να συμμετάσχουν εκτός από την Κύπρο η Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη,  Βουλγαρία, Ελλάδα,  Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ (FYROM), Σερβία και η Τουρκία. Κάθε χώρα συμμετέχει με μια αποστολή των 6 ατόμων, 4 διαγωνιζόμενους μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές. Η διοργάνωση περιλαμβάνει εκτός από το βασικό επιστημονικό και διαγωνιστικό μέρος, τη φιλοξενία των αποστολών (διαμονή, διατροφή, διακίνηση, ψυχαγωγία).

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής δηλώνει υπερήφανος που φιλοξενεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την παιδεία, την τεχνολογία και τη νεολαία της χώρας μας και στοχεύει σε μια επιτυχημένη διοργάνωση. Υποστηρικτές της Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής 2016 είναι οι οργανισμοί: CYTA, ETEK, KOT, ECDL, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Microsoft, Disrupt Cyprus, IBM Cyprus, Kapnos και χορηγός επικοινωνίας το Sigma Live.

Για πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://boi2016.euc.ac.cy/

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες